Erna Solberg tok første strøket

JOTUN sponser ett stort kunstprosjekt i Sandefjord og Statsminister Erna Solberg kom til byen for å ta det første malingstrøket på et kunstprosjekt som har som formål å skape en triveligere by. Kunstverkene kommer på 8 bygård-vegger, samt en undergang i byen.

Jotun har i forbindelse med prosjektet bidratt med råd og veiledning rundt murmaling og underlag. Sammen med en lokal butikk bidrar Jotun til at prosjektet får malingen som trengs til prosjektet som ventes ferdig stilt om ca 14 dager.

Art for all the world ecuador

Foto: Art for all

Art for all in the world

Av lokale aktører som skal få male med kunstnerne er ungdommer fra den lokale ungdomsklubben “Naper´n”, endel enslige mindreårige flyktninger og Cafe Vintage. Prosjektet heter Art for all in the world, og er et nettverk av kunstnere av høy kvalitet. De jobber med å utvikle kunst i det offentlige rom, og det arbeides hovedsakelig med store veggmalerier og skulpturer. Organisasjonen er etablert av Peter og Sharon Claesson. Peter har langt fartstid innenfor FN og EU systemet, og holdt konferanser med bla Bill Clinton og Kofi Annan. Sharon har en mer kommersiell bakgrunn blant annet som kommunikasjonsdirektør for IBM og Mercedes Benz. Hun har også jobbet for verdensbanken, FN med mer.

Ideen bak Art for All er ”harnessing the power of art as a force for positive change”. Dette startet med at Peter og Sharon var i Quito, Ecuador og kom over et fengsel med innsatte barn. De tok tak i nettverket de har, og inviterte kunstnere til å dekorere fengselet sammen med barna. De har tradisjonelt jobbet i utviklingsland, og går inn i områder som trenger et løft. De har jobbet på destinasjoner som Ecuador, Honduras, Jordan og Spania. Det største prosjektet de har gjort hittil var da de malte 70 vegger i 70 land samtidig.

Slik så det ut etter bare 3 dagers arbeid:

art for all the word sandefjord norway

Her er en vegg så og si ferdig:

art for all the word sandefjord norway

Skal du til Vestfold i sommer, anbefaler vi deg et besøk til Sandefjord og se på kunstverkene!