Finn din gråfarge til huset

Vurderer du grått hus? Velg en farge som passer stilen og omgivelsene. Det finnes en rekke gråfarger – varme, beige og kalde gråtoner. Finn din gråfarge til huset!

Flere har valgt en gråfarge på huset de siste årene og har vært veldig fornøyde med det. I dette innlegget får du forslag til mange fine gråfarger og hvordan du kan bruke de. Ønsker du å vurdere en annen farge? Da bør du sjekke ut vårt nye digitale fargekart for utendørsfarger.

Jotun gråfarge

 

Et nydelig gammelt hus med tidløse gråfarger som fremmer de vakre hvite detaljene.

Fasade er malt i 1973 Antikkgrå og den hvite staffasjen i 1624 Letthet.

 

Varme grå og gråbeige toner

Varme gråtoner oppleves som vennligere og mer harmoniske med naturens vegeterte omgivelser. De inneholder gult og rødt som balanserer det skarpe lyset utendørs og dermed gir et lunere inntrykk. Varme gråtoner passer de fleste bygg, gammel som ny byggeskikk. Dette er farger de fleste opplever som tidløse.

Bli ekspert på 60 sekunder – se filmene våre

Varme gråtoner kombinerer du best med andre gylne og varme fargetoner. Gjerne gulaktige hvitoner, nyanselike mellomtoner eller andre mørkere varme gråtoner. Her vil klare hvite farger fort blitt litt kaldt, så brukne farger er å fortrekke. Du kan også tilføre lekre rødtoner, eller dempede grønntoner med hell. Varme gråtoner kan kombineres med mange andre kulører. Mange faller også for de naturlige gråbeige og beige tonene på grunn av deres tidløshet og lunhet. Når du skal tenke på terrassefarger inntil disse fargene, bør du velge en farge med litt lunhet, ikke kalde grålige.

Slik finner du rett farge til huset

 

JOTUN gråfarger

Her føler man seg velkommen! Veggen er malt med 1378 Kontur, staffasje og tak i 1376 Frostrøyk, og den vakre døren i 1434 Labrador.

Jotun gråfarger

Huset er malt i 1016 Blek Sand, en dempet gråbeige tone. Grunnmuren er malt i Jotun Premium Mur 1402 Canvas.

Her er det malt med Jotun 1434 Labrador, vår mest populære gråtone!

Kjøligere grå og blåtoner

Enkelte har stram og moderne arkitektur, kanskje med elementer av betong og stål. Kanskje med beliggenhet blant fjell, hav og svaberg. Da kan de kjøligere fargetonene fungere godt. Uttrykket blir rent, kjølig og kanskje hakket mer moderne i manges øyne. Alle de nøytrale gråtonene, de med «N» i ncs koden vil oppleves som kjølige utendørs. Til tross for at de kalles nøytrale. Mange vil si de ser både blålige og lilla ut i skarpt lys. En uheldig overraskelse for de som så for seg en lunere gråtone, så vær litt obs her.

 

Her står den kjølige gråtonen 9930 Tåkedis godt sammen med den rene hvite 9918 Klassisk Hvit.

Bli ekspert på 60 sekunder – se filmene våre

Se det digitale fargekartet

Jotun fargevelger