Gjør terrassen klar for sesongen

Med noen timers innsats er du klar for sommersesongens høydepunkt: Det gode livet på terrassen. Vi hjelper deg igang!

Vask, rens og velg en av 12 fine farger for TREBITT terrassebeis. Her har vi bruke disse fargene: Gulv: TREBITT 0683 Sotgrå, levegg: 90001 Fjellbris

Frem med arbeidslysten!

Begynn med underlaget, tenk nye muligheter og sett prikken over i-en med de små detaljene.

De varme dagene er heldigvis rett rundt hjørnet, og da er det deilig om vårsjauen er unnagjort.

Se hvordan du beiser tidligere behandlet terrasse – på 60 sekunder lenger ned i artikkelen.

Bort med sopp og grønske

Vi er mer utsatt for ekstremvær og store nedbørsmengder enn før. Endring i klimaet gir økt vekst av sopp og alger som trives i terrassebordene. Uansett om du skal beise eller ikke, er det viktig med en grundig vask. Velg en husvask som inneholder både rengjøringsmiddel og sopp- og algedreper, det sparer deg for tid og krefter.

Uansett om du skal beise eller ikke, er det viktig med en grundig vask.

TREBITT terrasserens og terrassebeis

Bruk TREBITT terrassebeisfjerner og TREBITT terrassebeis for et godt resultat.

Viktig fargevalg

Det viktige grunnlaget for en lekker terrasse er valg av farge. Den er avgjørende for helhetsinntrykket, og skal harmonere med huset og omgivelsene. TREBITT Terrassebeis tilbys i et stort fargeutvalg, der nyansene er hentet fra skandinavisk byggeskikk, kultur og landskap.

I fargekartet finner du tolv populære, gode farger. Se fargene opp mot husveggen, ta hensyn til naturen rundt terrassen og vurder om hagemøblene er i harmoni med den nyansen du velger. Hent gjerne inspirasjon hos fargehandlerne som har god erfaring med hva vi foretrekker, der får du også flere farger presentert enn i kartet og du kan få fargeoppstrøk som gjør valgene enklere.

Se hele fargekartet for TREBITT terrassebeis

TREBITT Terrassebeis utviklet for å tørke raskt. Husk at ett strøk beis er nok.

Kun ett strøk

Før du beiser terrassen må all gammel overflatebehandling fjernes. Det sikrer et fint resultat, og gir ikke minst best heft til underlaget. Bruk TREBITT Terrassebeisfjerner, og skyll godt etterpå. Når terrassen er helt tørr, påføres TREBITT Terrassebeis i den fargen du har valgt. Se mer informasjon om TREBITT-produktene her.

Husk at ett strøk beis er nok!
I Norge kan skiftende vær en utfordring når vi skal beise, og derfor er ny, forbedret TREBITT Terrassebeis utviklet for å tørke raskt. Allerede en times tid etter påføring tåler den en regnskur, og dermed er det slutt på bekymringene om at ustabilt vær kan ødelegge hele jobben – heldigvis! Dessuten er beisen spesielt effektiv mot grønske, så jobbinnsatsen er en god investering i et langvarig og pent uttrykk.

Terrassen er god utvidelse av huset i sommersesongen. Bruk den så mye som mulig!

Slik beiser du terrassen – på 60 sekunder

Nå kan du se hvordan male/beise filmer, som raskt og enkelt forteller hvordan du går frem. Se alle filmene her.

Lag gode soner

Med nybehandlet terrasseflate har du det beste grunnlaget for et uterom som holder seg pent lenge. Tenk gjerne på terrassen som en miniatyrutgave av huset ditt, og skap soner for de ulike aktivitetene dere har der. Matlaging er en stor del av sommerkosen, og et praktisk utekjøkken gjør grillsesongen enda enklere. Hagebordet med plass til gode venner og familie er selvfølgelig terrassens midtpunkt, men sørg også for gode hvilesoner.

Skap gode soner og møbler for de ulike aktivitetene på terrassen.

Detaljene teller

Levegger og blomsterkasser bør harmonere med terrassegulvet og husveggen, så bruk gjerne TREBITT Terrassebeis her også. Vær også realist i forhold til vedlikehold og stell når du velger hagemøbler og uttrykk for terrassen din. Blomsterkrukker krever jevnlig stell, men er fantastisk stemningsskapende.

La levegger og blomsterkasser harmonere med terrassegulvet.

TIPS! Velg vedlikeholdsfrie møbler hvis tiden er en knapp ressurs, og husk at lekre puter, pledd og lykter gir terrassen et personlig og veldig hyggelig uttrykk. Dagene er lange og lyse, fuglene er kommet tilbake og knoppene spretter – på tide å gjøre en innsats for en lang, avslappende og god sommersesong på terrassen. Det er bare å komme i gang!