Unngå disse terrassetabbene!

Sommersesongen er her og det er tid for å pleie terrassen. Mange går i gang uten å sjekke hva som er enklest og gir det beste resultatet. Da kan det fort bli unødvendig kostnads – og tidkrevende.

Her er de syv vanligste feilene du bør unngå

1. Oljefella

Mange tror det er best å olje terrassen. Kanskje fordi far eller svigerfar alltid har gjort det? Å olje innebærer faktisk mer arbeid enn nødvendig, fordi du må olje hvert år for at det skal se fint ut. Bruk terrassebeis, det er enklere og har en varighet på inntil 3 år. Dessuten får du med terrassebeis mange farger å velge blant.

2. Høyttrykksdilla

Mange har investert i fancy og kraftige høyttrykkspylere de helst vil angripe alt på tomten med, det er ikke spesielt smart. Høyttrykkspyler kan i mange tilfeller være for kraftig å bruke på terrassen, en vanlig hageslange er et mye bedre og mer skånsomt alternativ.

3. Feil rengjøringsmidler

Det er fort gjort å velge feil, og her er det én enkel huskeregel: hvis du skal beise så hold deg til terrassebeisfjerner til forarbeidet. Hold deg unna kraftvask, eller egne blandinger som f.eks. kaustisk soda blandet med tapetlim. Skal du kun vedlikeholde med en vask, benytt nyheten Jotun 2-i-1 Husvask og Soppfjerner.

4. Tungvinte produkter

Det finnes mange ulike produkter for behandling av terrassen på markedet. Mange gjør det vanskeligere enn nødvendig ved å velge produkter det er tungt å jobbe med, eller produkter som trenger flere strøk. Gjør det enkelt, og velg en terrassebeis som kun trenger ett strøk, som for eksempel TREBITT Terrassebeis.

Unngå disse terrassetabbene

Enkelt med rulle. Rull og tørk av overflødig beis. Husk at du skal kun bruke et strøk når du beiser med Trebitt Terrassebeis.

NYHET! TREBITT Terrassebeis i ny, forbedret utgave

TREBITT Terrassebeis er nå enda mer effektiv mot grønske og tørker raskere. Hvis været skifter brått og du nettopp har beiset, er det godt å vite at overflaten tåler en regnskur en times tid etter påføring. Et langvarig, pent utseende oppnås med kun ett strøk, samtidig som treverkets naturlige og livfulle uttrykk fremheves og bevares.

5. Feil fargevalg

Det å velge farge på terrassebeisen er like viktig som å velge husfarge, fordi dette er med på å ramme inn huset og skape en helhet. De nyeste beistypene finnes i mange farger, så bruk tid på å velge riktig. Har du en kald farge på huset, som for eksempel grått, bør du også velge en grånyanse på terrassen, som f.eks. 9073 Shimmergrå (som brukt på det øverste bildet her). Har du gult eller rødt hus, er det finere å velge en varmere nyanse, som for eksempel 9072 Naturgrå. Se flere bilder og farger her. Det anbefales at du besøker din nærmeste forhandler for å se beisfarger der, da disse vanskelig vises korrekt her på en skjerm. Du kan også bestille fargekart hjem til deg kostnadsfritt om du ønsker.

Gi huset solfaktor!
Denne terrassen er beiset med Trebitt Terrassebeis i fargen 9073 Shimmergrå.

6. Å beise seg inne

Det er fort gjort å beise seg inn i et hjørne. Vær nøye med å begynne innerst og beise deg utover. Begynner du på feil sted, kan du plutselig finne deg selv fanget i et hjørne… som mange har gjort før deg!

7. Glemmer å sjekke værmeldingen

Alltid lurt å sjekke værmelding, men en av fordelene med nye Trebitt Terrassbeis er at den tørker raskt, og tåler en regnskur et times tid etter påføring.

Trebitt Terrassebeis

Bruk TREBITT Terrassebeisfjerner når du skal rengjøre terrassen før ny terrassebeis påføres. Den fjerner, renser og lysner. Se hvordan du beiser terrassen på halve tiden og les om hvor snart en ny terrasse kan beises.

Slik beiser du terrassen – på 60 sekunder

 

Se flere hvordan male og beis ute filmer her.