Få unike vegger med kalkmaling

Kalkmaling har lenge vært å få i noen få interiørbutikker og har stadig blitt mer populært. Nå kan du endelig få kalkmaling hos din nærmeste fargehandel. Jotun har jobbet i lang tid for å kunne tilby kalkmaling i perfekte LADY-farger, og nå er den her.

LADY Minerals Kalkmaling tar naturen på alvor, og resultatet blir både matt, mykt og varmt. Fargene som er valgt er trygge, gode og velkjente nyanser som er vakre på vegg. Teksturen er tidsriktig matt, og danner grunnlaget for et rått, industrielt og tidløst uttrykk. En perfekt kulisse for design og håndverk i keramikk og deilige tresorter!

Jotuns globale fargesjef presenterte kalkmalingen på God Morgen Norge på TV2:

Vi lever i en tid hvor det naturlige, ekte og sanselige står i sentrum. Vi ønsker et rolig og personlig hjem, som kompenserer for den hektiske hverdagen vi opplever ute. LADY Minerals Kalkmaling er helt i tråd med denne tendensen. Personlige vegger med et rustikt uttrykk, i duse lune farger – perfekt for deg som vil senke skuldrene.

Det beste av alt – alle kan få det til! Det er nemlig din egen kreativitet som skaper det unike uttrykket.

Kalkmaling fra Jotun Lady

Veggen her er malt med 1877 Valmuefrø. Bestill fargekartet her.

Få forslag til gode fargekombinasjoner fra fargesjefen vår.

Kan jeg male på alle underlag?
For best resultat, anbefaler vi å male LADY Minerals på slett vegg. Malingen kan brukes på bygningsplater, puss, betong, eller helsparklede flater – men er ment for innendørs bruk i tørre rom.

Kalkmaling fra Jotun Lady

LADY Mineral 10342 Kalkgrå. Du får LADY Minerals Kalkmaling i 21 vakre LADY-farger.

Må jeg grunne først?
Det finnes ingen egen grunning for denne malingen, og du trenger ikke grunne dersom du maler på et ensartet underlag. Dersom underlaget består av ulike materialer (eks. er flekksparklet), bør det først males med en av de andre veggmalingene til LADY – to strøk.

Slik gjør du!
1. Underlaget må være rent, fast og tørt. Rengjør med JOTUN Spesialvask før maling. Husk hansker og vernebriller!

2. Malingen har litt tykk konsistens. Rør derfor om før bruk, og under påføring om nødvendig.

3. Påfør med pensel, ett til to strøk. Er du fornøyd etter første strøk, er ikke strøk to nødvendig. Lange strøk gir roligere effekt, mens korte gir et mer intenst uttrykk.

4. Malingen oppleves mørkere i våt tilstand. Den er støvtørr etter én time og klar for strøk to etter fire timer.

TIPS! Dersom du bruker lang tid på å male veggen, kan du risikere å få skille/overlapp der du har tatt pauser. Så mal én vegg av gangen, uten pauser. Start gjerne øverst i venstre hjørne og mal deg diagonalt ned mot høyre.

Bruk Sealer på slitasjeutsatte områder
Dersom du skal male slitasjeutsatte områder eller steder det er fare for vannsøl, anbefales påføring av LADY Minerals Sealer. Vent ett døgn med å påføre denne, slik at kalkmalingen får herdet skikkelig. Sealeren påføres med ett strøk – jevnt og tynt med rull. LADY Minerals Sealer vil gi en dypere fargevirkning, det er derfor smart testmale på et lite område først.

Kalkmaling fra Jotun Lady

Du kan fint bruke kalkmalingen på kjøkkenet, men da anbefaler vi deg å påføre LADY Minerals Sealer i tillegg. Dette kjøkkenet er malt i fargen LADY 8469 Green Leaf.

TIPS! Hva slags pensel du bruker, er med på å skape uttrykket som skapes. Vi har testet mange pensler for å finne den vi mener gir vakrest resultat. Jordan Ultimate 100mm er perfekt for LADY Minerals, en bred pensel som er lett å bruke og som gir et fantastisk resultat!

La kreativiteten blomstre, kjør i gang og lek deg med penselen – vi lover deg at du vil glede deg over resultatet!