Kasfjord City – en fargerik miniby

Kasfjord City er en "sommerby" utenfor Harstad, som alle kan besøke fra midten av mai til langt utover høsten. Vedlikehold av hus og bygårder er naturligvis høyt prioritert, og blir malt med Jotun Optimal:-)

Jotun Kasfjord fargerik miniby

Resirkulert miniby

Byen har eksistert i sju år, og bygges om og videreutvikles hvert år. Byen består av ca. 100 hus, butikker, kirke, konserthus, hotell og mye, mye mer. Den er for det meste laget av gjenvinningsmaterialer.

Tilbehør i miniatyr, som møbler, gater, og veiskilt blir stadig lagt til. Minibyen oppleves som en miniatyr av virkeligheten, og har til og med sin egen internasjonale flyplass – og en offensiv plan for utbyggingen av veinettet, den såkalte “Kasfjordpakken”!

 

Jotun Kasfjord fargerik miniby

Tid for vedlikehold og utvendig maling

Nå er vedlikehold av husene også høyt prioritert. Noen av husene står ute hele året, under snø. Selv med masse fukt i løpet av seks måneder med regn og snø holder husene usedvanlig godt. Det er fordi husene stort sett er malt med Jotun Optimal, som er veldig lett å jobbe med og beskytter husene mot fukt. Til tross for at kledningen er i trykkimpregnert tre så sitter malingen fantastisk bra. Slike ting blir viktig når man skal vedlikeholde en hel by.

Se Jotun utendørs fargekart

Byen øker besøkstallene for hvert år. Turistbusser tar fast turen innom her, og mange bobilturister likeså. Noen har fått tips fra andre om å ta turen hit, andre kommer helt tilfeldig. Flere, og da spesielt turister fra andre land, er veldig overrasket over denne uventede attraksjonen. Flere fra distriktet tar turen hit mange ganger i sommermånedene.

Jotun Kasfjord fargerik miniby

Startet i en skråning

Da byen ble «startet», i en skråning med ugress, ved en snuplass for bussen, var det kun noen få hus med sterke farger som ble «plantet ned». Lokale folk synes det var morsomt. Siden dukket det opp flere og flere hus i skråningen. Ugresset ble erstattet av hus og sand. Stauder og frø har fått fritt spillerom i byen, og det begynner å bli pent rundt om husene. Nå har andre detaljer også kommet på plass. Folk og dyr må det jo være i en «storby» som Kasfjord City. Det er mange ting å oppdage underveis:-)

 

Jotun Kasfjord fargerik miniby