Fargeguide til vinduene

Husk at vinduene er husets øyne. Velg en farge til vindusrammene som passer til fargen på huset, og gi fasaden et løft. Og maler du vinduene med DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør, er detaljene på huset godt beskyttet i mange år! Se vår fargeguide lenger ned.

Jotun Drygolin Varmgrå

Her er veggen malt i JOTUN 0394 Varmgrå, og vindusrammene er malt i JOTUN 1624 Letthet.

 

Husets vakre detaljer

Lyse vindusrammer skaper en illusjon av mindre vinduer, mens en mørkere omramming skaper en illusjon av større vinduer. Vinduene er husets «øyne». De oppfattes oftest som sorte flater.

Uansett valg av farge er det viktig at den er tilpasset fasadefargen. Disse er ment til å spille på lag å skape gode fargeharmonier. Jo større kontrasten er mellom fasadefarge og detaljene på huset, desto mer setter du detaljen i fokus. Slik kan du både skjule og fremheve detaljer på husets fasade. I det nye digitale fargekartet for utendørsfarger finner du mange gode forslag til fargesetting av huset og vinduene.

 

 

Jotun male vinduer

Her er det malt med 8413 Herregårdsgrønn. Vinduer: JOTUN 10416 Perlehvit, mur: JOTUN PREMIUM MUR 1402 Canvas (Foto: Trivselshus)

 

Fargeguide

Ved å male noen detaljer på huset, som for eksempel vinduene eller utgangsdøren, kan du få en helt ny stil på huset ditt. Her er en liten guide som viser hvordan ulik fargesetting av vindusrammene endrer husets karakter.

 

 

Vinduer Drygolin Ultimat

Lyse vindusrammer på lyse vegger avgrenser glassflaten og får vinduene til å se mindre ut. Vegg: JOTUN 10784 Skyggehvit. Vinduer: JOTUN 1624 Letthet, mur: JOTUN PREMIUM MUR; 1638 Horisont (foto er digitalt fargemanipulert).

Vindu eksteriør Drygolin Ultimat

Mørke vindusrammer på lyse vegger får vinduene til å virke større. Vegg: JOTUN 1105 Villahvit. Vinduer: JOTUN 8413 Herregårdsgrønn, mur: JOTUN PREMIUM MUR; 1402 CANVAS (foto er digitalt fargemanipulert).

Vindu Labrador Drygolin Ultimat

Mørke rammer på mørke vegger reduserer kontrasten. Vegg: JOTUN 1434 Labrador, Vinduer: JOTUN 1462 Grå skifer, mur: JOTUN PREMIUM MUR; 1500 Grafittgrå (foto er digitalt fargemanipulert).

Beskytt vinduene

Været i Norge er ekstremt. Ekstremt fordi det skifter ofte og brått. Mye regn, sludd og snø rett på veggen, kombinert med raske temperatursvingninger skaper vanskelige forhold for malingen som skal beskytte treverket på huset ditt. DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør er en spesiallaget for utvendig beskyttelse og behandling av vinduer og dører.

Vinduer og dører er spesielt utsatt for påkjenninger gjennom direkte kontakt med både ute- og inneklimaet. DRYGOLIN er selve symbolet på beskyttelse og trygghet og er gjennomprøvd gjennom mange tiår i vårt norske værharde klima.

Til veggene bruker du DRYGOLIN Ultimat. Den beholder nymalt utseende lengst (UV-block) og har suverene påføringsegenskaper.

Slik finner du rett farge til huset

 

Jotun fargevelger

Finn riktig produkt og farge i det digitale fargekartet.

 

Hva med de andre detaljene på huset?

Gesimser, kister og takutspring

Gesimser, kister og takutspring males som vegger, såfremt de ikke er i annet materiale enn veggene, eller arkitekturen tilsier at det er naturlig å markere dem i en egen farge.

Vindskier og hjørnebord

Markering av vindskier og hjørnebord i annen farge enn veggene, stykker opp flaten og bør derfor bare gjøres dersom det er særlige arkitektoniske grunner for det.

Takrenner og nedløpsrør

Males i lignende eller samme farge som tilgrensende flater. Altaner, balkonger, verandaer bør fortrinnsvis holdes i husets veggfarge. Da harmonerer de best med huset, uten å stykke det opp.

Noen unntak

Altaner, balkonger, osv i annet materiale enn vegger. Spesielt utformede altaner, balkonger ol som ønskes markert. Altaner, balkonger på særlig store veggflater som med fordel kan brytes av disse detaljene.

PS. Til alle de andre detaljene kan du også bruke DRYGOLIN Ultimat Vindu og Dør.

Se video: Bli ekspert på 60 sekunder!