Bør du male huset i år?

Se hvordan du sjekker om du bør male i år eller ikke.

Slik sjekker du tidligere malt kledning:

Slitasje på malingsfilmen oppdages lettest på skarpe kanter og glatte detaljer, for eksempel på lister eller kledning med høvlede kanter. Sjekk også snitt- og kuttflater nøye. Avskalling og småsprekker er også en indikator. Hvis denne typen slitasje er et gjennomgående inntrykk, er det på tide å male hele huset/veggen.

Ingenting er finere enn et nymalt hus!

Ja, det kan nok de fleste huseiere være enige om. Men det å male huset er jo allikevel ikke noe du ønsker å gjøre ofte. Så når du først maler, er det viktig å velge en utendørsmaling som gjør at du beholder det nymalte utseendet i mange år. Drygolin Ultimat inneholder effektive pigmenter som beskytter underlaget mot UV-stråling og bevarer derfor glansen og fargen lenge, og huset oppleves nymalt i mange år.

Må du male i år?

Tidligere beiset kledning sjekker du slik:

Hell litt vann på veggen. Hvis vannet dråper/perler seg og renner av, tyder det på at beskyttelsen fortsatt er god. Hvis vannet trekker inn, er det på tide å finne fram beis og pensler.

Slik tester vi Drygolin for å være sikker på at den gir den beste beskyttelsen mot det norske værharde klimaet:

Har veggen sopp/alger på seg?

Det betyr ikke nødvendigvis at du må male/beise. Mikroorganismer kan fjernes med den nye JOTUN 2-i-1 HUSVASK. Sørger du for å vaske årlig, forebygger du alvorligere skader.

Har du rødt hus? Da bør du lese dette.

Må du male huset i år?
Har du avflassing/sprekker/skader:

Finn og reparer årsaken til hvorfor skadene oppstår akkurat her, før du maler på nytt. Skadede overflater må flekkes: Skrap bort alt løst. JOTUN VISIR Oljegrunning påføres bart treverk, deretter to toppstrøk med Drygolin Ultimat.

Hvis du er flink med ettersyn og vedlikehold kan levetiden på malingen forlenges betraktelig. Dermed sparer du både tid og penger.

Se hvordan du maler huset – på 60 sekunder!

Flere nyttige filmer og tips til malejobben finner du her: Bli ekspert på 60 sekunder.

Må du male i år?

Digitalt Utendørs fargekart

Hvis du må male, kanskje du skal vurdere en ny farge? Sjekk ut vårt nye digitale fargekart for utendørsmaling for å få tips til gode utendørsfarger.