Rått resultat med rull!

Vil du vite hvilken rull eller pensel du skal bruke hvor? Her får du Jordans eksperttips!

Velg mellom gul, rød eller sort

Jordan og Jotun samarbeider om å teste ut ny maling – og nye ruller og pensler. Vi tok en prat med Jostein Brekka i Jordan som jobber med produkt- og kategoriutvikling, for å få tips om hvilke verktøy som gir det beste resultatet for DIY-ere:

– Jordan har tre serier med koster og ruller: Basic, Perfect og Ultimate. Fargene på skaftene er henholdsvis gule, røde og sorte. Vil du ha det desidert beste resultatet under DIY-oppussing, så gå for serien Ultimate. Med disse penslene og rullene får både profesjonelle og nybegynnere et gledelig resultat.

TIps og råd om maleutstyr.
Jordans sorte Ultimate-pensel gir det beste resultatet

Rullen – ditt viktigste verktøy

For kort tid siden ble LADYs fargekart for høsten og vinteren 2015/2016 lansert i Oslo. De delikate tonene i blå og grønne nyanser kommer virkelig til sin rett med LADY Pure Color. Interiørmalingens matte finish gir veggen en elegant glød, og Jostein Brekka insisterer på bruk av rull når den påføres:

– LADY Pure Color males på slett vegg. Jeg anbefaler en rull i størrelse 18 cm eller 25 cm fra enten Perfect eller Ultimate serien. Bruk forlengerskaft for minimal belastning på armene, og start på midten av veggen og fordel malingen derfra. Oppunder taklisten kan du benytte 10 cm Midirull eller Minirull. Slik slipper du overgang fra rull til penselstrøk.

Tips og råd om maleutstyr.
LADY Pure Color malt med en Jordan Ultimate rull er en suveren kombinasjon for en vakker vegg

Vær to om panelen

Samtlige av Jotuns interiørmalinger har god dekkevne og tørker hurtig. Trikset for å få best resultat når man maler panel, er å ha høyt tempo. Og ikke minst – være to personer. Brekka forklarer hvorfor:

– Den ene går foran og ruller tre og tre panelbord. Den andre går rett bak og stryker ut med kost slik at man kommer godt til, får fylt inn i sprekkene og får en perfekt finish. Med en 10 cm Perfect Midirull eller Ultimate Midirull på forlengerskaft kommer du faktisk godt til med rullen også i sprekkene. Tempo er viktig fordi malingen tørker raskt. Maler du et tak med lange bord alene, ville jeg hatt både rull og kost klare på forlengerskaft slik at du også her maler mindre områder av gangen.

Del døren inn i 10

I følge Jostein Brekka fins det intet treverk som skal males med pensel. Rull fordeler malingen jevnere. Når det gjelder vinduer og dører, ber han oss om å dele jobben inn i ti:

– Skal du male en vinduskarm, en foring eller en dør med speil, så betrakt jobben som 10 småjobber. Mal ett og ett område med rull. Deretter går du raskt over med en Ultimate etterstryker. Dette lille verktøyet har treskaft og gir deg en topp finish. Du kan sammenligne det med å legge glasuren på en kake – den berømte prikken over i-en.

Tips og råd om maleutstyr.
Gå raskt over med en Jordan Ultimate etterstryker for best resultat på tre og panel

Ovale og runde pensler

Runde pensler har tradisjonelt vært brukt på profilerte lister og detaljer fordi man kommer bedre til. Jostein Brekkas favorittverktøy er imidlertid den ovale varianten:

– Den er suveren på lister. Penselen Ultimate Oval Skrå i Ultimate i størrelse 35 mm er gull verdt for presisjonsarbeid. 50 % av kostene Jordan selger, er i serien Ultimate. Kvalitetsverktøy er viktig når man maler med kvalitetsmaling – det gjør at vi lykkes maksimalt med DIY-prosjekter. Og gode resultater er jo det som gjør oppussing gøy inspirerer oss til å kaste oss ut i nye utfordringer.

Tips og råd om maleutstyr.