Familien valgte en hvitfarge som holder seg hvit ekstra lenge

Skitt, grønske og en hel del svertesopp, samt maling som flasset og en grunnmur som en gang var hvit. Huset måtte males. Og det skulle være hvitt.

 

Valget falt på 9918 Klassisk hvit, med garasjeporter i 9938 Dempet Sort og 1500 Grafittgrå til grunnmuren, som en gang var hvit.

Valgte hvite fasader

Da familien fra Sandefjord fant ut at det var tid for å male det gamle huset og garasjen på tunet, ønsket de som mange andre, å male huset hvitt. Valget av type maling var enkelt. OPTIMAL OptiWhite er spesialutviklet for hvite hus. Malingen er suveren mot svertesopp og er basert på en teknologi som gjør at skitt og forurensning fester seg dårligere. Men hvitt er ikke hvitt, det finnes flere nyanser. Når du har bestemt deg, er det derfor viktig å ta stilling til hvilken hvittone du skal velge. Hos denne familien falt valget på Jotun 9918 Klassisk hvit, som passer godt inn i miljøet og står godt til fargene som ble valgt til dører og grunnmur.

Male huset hvitt? Dette bør du tenke på

Se de mest populære hvitfargene

Før: Husveggene var preget av flassende maling, svertesopp og en grunnmur som trengte en oppfriskning.

Etter: Til grunnmuren ble det brukt Jotun Premium Mur og til garasjedørene ble det malt med Drygolin Ultimat, som er blank og fin og står seg godt til den matte overflaten som OptiWhite etterlater seg.

Det viktige forarbeidet

Først var det nødvendig å gjøre en skikkelig jobb for å fjerne gammel og flasset maling og vaske veggene godt. Å gjøre et grundig forarbeid før du maler, er veldig viktig for et holdbart resultat. Når du først legger tid, kroner og krefter i å male huset, er det synd om det bare holder i to år fordi du slurvet med å vaske, eller lot malingsskrapen ligge i boden, selv om du egentlig burde rettet opp i flassende flater eller gamle solblærer. Når huset først er malt, er det smart å legge inn vasking av hus som en del av vårrengjøringen hvert år. For gammel skitt sitter bedre enn ny skitt!

Gjør du denne maletabben? Det kan koste deg dyrt.

 

Jotun Optiwhite 1606 Klassisk Hvit

Huset ble malt med 9918 Klassisk Hvit til vegg og 1500 Grafittgrå til grunnmuren.

Sjekk om du bør male huset i år

Planlegging og utstyr er alfa og omega

Det er flere hensyn å ta ute, enn når du maler inne: Været har mye å si, du kan fint vaske huset i regnvær, men for å male trenger du stabilt godt vær, og helst ikke direkte sollys der du jobber. Pass også på at det ikke er for fuktig i lufta, eller sent på kvelden, da kan du få skjolder av den fuktige kveldslufta.

Velg skikkelig maleverktøy og gjør deg klar for en skikkelig arbeidsøkt. Dersom det er DIN tur til å male huset i år, er det bare å hive seg rundt, for våren er den beste tida og når det endelig er badetemperaturer midt i juli, vil du vel ikke stå i husveggen med maling i luggen?

Slik finner du rett farge til huset

 

Husveggene er malt med OPTIMAL Optiwhite, som gir en varig hvitfarge, ekstra fin som bakgrunn for dekorative hageplanter.

 

Slik gjør du det:

Slik går du frem når du maler tidligere behandlet vegg.