Vask huset utvendig i påsken

Litt ekstra tid til husarbeid i påsken? Hvis det i tillegg er plussgrader der du bor, bør du starte utvendig.

Du har alt å tjene på en husvask. Huset er din viktigste eiendel, og må tas godt vare på. Sett av noen timer til en skikkelig vask av ytterveggene, så reduserer du faren for råte. Enkelt er det også.

Nyt det nyvaskede huset hele sommeren

Vasker du huset nå på våren kan du sitte og se på det rene fine huset hele sommeren med god samvittighet. Da får du samtidig en god oversikt over hva slags annet vedlikehold du bør planlegge denne sesongen. Kanskje er det noen panelbord som bør byttes, en vegg som trenger litt maling, etc. Hvis det fortsatt er nattefrost der du bor, bør du vente litt med å gå igang.

Vask huset nå og nyt det rene huset hele sommeren

Anbefalingene er helt klare; huset har det best med en årlig vask. Vask huset nå og nyt det rene huset hele sommeren! Dette huset er malt med Jotun Optimal Optiwhite i fargen 1001 Egghvit.

Årlig vask

Anbefalingene er helt klare; huset har det best med en årlig vask.
Det fjerner både skitt og skadelig sopp- og algedannelse, og huset fremstår rent og godt vedlikeholdt etter noen få timers arbeid. Fordi det norske klimaet er i endring, får vi høyere temperaturer og flere dager med kraftig nedbør i løpet av året. Sopp og alger trives dessverre i fuktig vær, og finner oftere veien til husveggen der de raskt sprer seg. Uønsket spredning kan gi store råteskader og skader panelet.

Se utendørs fargekart for Drygolin Eksteriør

Se utendørs fargekart for Optimal OptiWhite

 

Jotun kraftvask
Vær nøye med hvordan du vasker og vedlikeholder. Det er nye, gode produkter på markedet, som både rengjør og forebygger.

Nytt og mer effektivt vaskemiddel!

Jotun lanserer denne våren Jotun Husvask 2-i-1. Den inneholder såpe med sopp- og algedreper. Det gir mindre behov for kraftig skrubbing, og soppen kan som regel fjernes med høytrykkspyler, men ved stor sopp- og algedannelse må du kanskje hjelpe litt til med børsten. Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket.

Les også: Male huset hvitt? Det bør du tenke på før du bestemmer deg

Se hvordan du vasker huset – på 60 sekunder:

Se flere filmer som raskt og enkelt viser hvordan du kan vasker, maler eller beiser ute.

Slik vasker du riktig

Begynn alltid med å finne frem nødvendig redskap.
Du trenger: Jotun Husvask 2-i-1, påføringsflaske, børste og vannslange eller høytrykksspyler. Bruk gjerne hansker og beskyttelsesbriller, Husvask 2-i-1 er ikke skadelig, men det kan være irriterende med sprut mot øyne og hud.

1) Følg anbefalt blandingsforhold for kraftvask og vann, og fyll i påføringsflasken.
2) Påfør et jevnt lag med Jotun Husvask 2-i-1.
3) Følg anbefalt virkningstid for vaskemidlet.
4) Spyl av med vann Husvask 2-i-1 gir ingen misfarging av glass, så du kan trygt spraye vinduslister. Vær forsiktig med bruken av høytrykksspyler mot ytterveggene, altfor kraftig trykk kan skade trepanelet.

Husvask 2-i-1 inneholder såpe med sopp- og algedreper. Det gir mindre behov for kraftig skrubbing, og soppen kan som regel fjernes med høytrykkspyler, men ved stor sopp- og algedannelse må du kanskje hjelpe litt til med børsten. Vær oppmerksom på at den nye husvasken har en langtidsvirkende effekt, og at det kan ta noen uker før soppen slipper taket.

Jotun 2-1 husvask

Når trenger huset en vask?

Huset trenger en vask hvert eneste år – det er en god regel! Da unngår du skadelig sopp- og algedannelse, og får en god sjekk av hvordan det står til med kledningen. Har du oljemaling på husveggen, kan du dra hånden over overflaten og sjekke om malingen har krittet. Husvasken fjerner kritt, og huset får glansen tilbake. Vedlikehold er viktig for å unngå uønsket råte, og heldigvis er det fort gjort. Tiden du bruker på å vaske, er en liten pris å betale i forhold til hva det koster å la være. Belønningen er et rent og glansfullt hus, fritt for sopp og alger. Regnestykket er enkelt, her går du i pluss!

Les også: Gjør du denne maletabben?